Druktechnieken badstof: Bedrukken, borduren of inweven

Bij Badstof Online heeft u de keuze uit verschillende druktechnieken, zoals badstof bedrukken, badstof borduren en badstof inweven. De verschillende druktechnieken hebben diverse mogelijkheden die we u graag uitleggen. Wilt u meer informatie of uw wensen aan ons voorleggen? Neem dan direct contact op of vraag een offerte aan!

Welke verschillende druktechnieken zijn er?

Badstof bedrukken, borduren of inweven kan gerealiseerd worden door verschillende druktechnieken. Uw wensen voor het eindresultaat is afhankelijk voor welke druktechniek u het beste kunt gaan. We geven u hier graag een op maat gemaakt advies over, zodat we de badstof precies zo kunnen realiseren zoals u dat in gedachten heeft.

Bij het bedrukken van badstof kunt u denken aan sublimatie print. Sublimatie print is ideaal voor een haarscherpe foto of full colour bedrukken. Dit is perfect voor op polyester. Wilt u geen polyester? Dan hebben we nog de volgende mogelijkheden: digital print, rotatie print of pannel print. Heeft u liever dat de stof altijd zacht blijft? Kies dan voor een zeefdruktechniek.

Liever badstof borduren? Dan heeft u de keuze uit de 2D borduring, 3D borduring of badstofborduring. De 2D is de standaard borduring. Bij 3D borduring verwerken we de foam onder garaens voor diepte. Badstofborduring is de nieuwste techniek. Hierbij lijkt het net alsof de badstof is ingeweven.

We kunnen ook de badstof echt inweven, dat geeft een prachtig resultaat. De opties zijn hierbij als volgt: Jacquard inweving, ideaal als u slechts een aantal kleuren in uw ontwerp heeft. Boordinweving, is een goede optie als u maximaal vier kleur heeft. Dit geeft een rustigere uitstraling. De mooiste techniek is reliëfweving. Hierbij wordt lager geweven, waardoor er geen lussen ontstaan. Deze techniek geeft een luxe en chique uitstraling.

 

Afhankelijk van het ontwerp kunnen wij u adviseren over het formaat en de technische mogelijkheden.

druktechnieken badstof
druktechnieken

Technieken bedrukken

Technieken borduren

Tecnieken inweven

Wilt u weten welke druktechniek het beste bij uw wensen past?

Badstof Online kan diverse druktechnieken voor u realiseren. We kunnen ons voorstellen dat het lastig om te bepalen welke techniek het beste bij uw wensen aansluit. Vraag een offerte aan en wij helpen u graag met een persoonlijk advies.